Jedna od izvrsnih stvari vezanih uz aplikacije na webu je ta što možete pristupati svojim informacijama dok ste u pokretu, a Google je uveo i način na koji možete koristiti Google Apps na uređajima poput mobitela i tableta. No, nesumnjivo će se dogoditi da ćete se naći u situaciji u kojoj nećete imati pristup Interrnetu, npr. tijekom leta avionom i sl. Kada je Google najavio dolazak Chromebooka, na Google I/O 2011, pričalo se o vanmrežnom pristupu aplikacijama na webu, a sada se poduzimaju i prvi koraci u tom smjeru. Gmail offline dostupan je od danas, a vanmrežni pristup za Google Kalendar i Google Dokumente polako će se omogućavati kroz tjedan, počevši od danas.

Gmail Offline aplikacija je u Chrome Web Store i namijenjen je situacijama u kojima kada morate pročitati, odgovoriti, organizirati i arhivirati e-poštu dok nemate pristup internetu. Ova aplikacija pisana u HTML5 is temelji se na Gmail web app za tablete, koji je izgrađen tako da funkcionira sa ili bez pristupa mreži. Nakon što instalirate Gmail Offline app iz Chrome Web Store, možete nastaviti koristiti Gmail i kada izgubite vezu tako da kliknete ikonu Gmail Offline na Chromeovoj stranici “nova kartica” .Google Kalendar i Google Dokumenti neprimjetno vas prebacuju s mrežnog u vanmrežni način rada, i obrnuto. Kada ste u vanmrežnom radu,  u Google Kalendaru možete pregledavati događaje i odgovore na pozivnice. U Google Dokumentima možete pregledavati dokumente i proračunske tablice.  Uređivanje u vanmrežnom načinu rada još nije omogućeno, ali  Google zna da vam je to važno, pa rade na tome da tu ideju pretvore u stvarnost. Da počnete koristiti Google Kalendar ili Google Dokumente u vanmrežnom načinu rada, jednostavno kliknite na na ikonu Opcije  u gorjem desnom kutu web aplikacije i odaberite opciju vanmrežog pristupa.

IT administratori mogu za korisnike hrpimice uvesti aplikacije iz Chrome Web Store  postavljanjem organizacijskih pravila za Chrome.

Danas se svijet više ne vrti sporije ako niste spojeni na Internet, a divan je osjećaj moći biti produktivan svugdje, pomoću bilo kojeg uređaja, u bilo kojem trenutku. Google gura granice modernih preglednika to to ostvari i  nada se da će mnogi korisnici već danas vidjeti korist od ove vanmrežne funkcionalnosti. Kažu da je ovo tek početak. Podrška za uređivanje dokumenata, kao i bolje rukovanje e-poštom u vanmrežnom načinu rada biti će omogućeni u budućnosti. Također ih veseli što će vanmrežni pristup biti široko dostupan kada i ostali preglednici weba podrže ovu naprednu funkcionalnost (poput background pages).